Cesnakovo-parmezánové cestoviny so špenátom a šampiňónmi

Tento super rýchly a chutný recept na krémové cestoviny môžete urobiť za menej ako 30 minút. Jednoduchá týždenná večera s jednoduchými ingredienciami, ktorú nemožno pokaziť.

 


Ingrediencie:

     400g cestovín farfalle

     3 lyžice olivového oleja

     2 stredné cibule, nakrájané na plátky

     3 alebo 4 strúčiky cesnaku, mleté

     400g šampiňónov nakrájaných na plátky

     300g čerstvého špenátu

     125ml zeleninového vývaru s nízkym obsahom sodíka

     Čerstvá mletá paprika podľa chuti

     1 lyžička talianskeho korenia

     1/2 šálky strúhaného parmezánu

     3/4 šálky smotany na šľahanie (viac alebo menej, podľa chuti)

 

Postup:

                 Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente podľa návodu na obale.

2. Vo veľkej panvici zohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Pridajte cibuľu a restujte 2-3 minúty, kým nebude priehľadná a mierne zhnednutá. Odstráňte z panvice a preneste na tanier.

3. V tej istej panvici pridajte huby a duste asi 3 minúty, kým nezhnednú. V prípade potreby pridajte trochu oleja. Odstráňte huby na tanier s cibuľou a odložte.

4. Do tej istej panvice pridajte špenát a varte 2 minúty, kým nezvädne. Dochutíme soľou a korením. Špenát vyberieme a scedíme prebytočnú vodu. Preložíme na iný tanier.

5. Stále na tej istej panvici rozohrejeme trochu oleja, pridáme nasekaný cesnak a opekáme asi 30 sekúnd, potom zalejeme zeleninovým vývarom. Pridajte smotanu, strúhaný parmezán, vločky chilli papričky a talianske korenie a varte 2 minúty, miešajte, kým sa nespojí a krém nezíska farbu.

6. Keď sú cestoviny hotové, pridajte huby, cibuľu a špenát späť na panvicu, potom vložte scedené cestoviny a premiešajte. Pridajte ďalší parmezán a talianske korenie a rýchlo premiešajte. Krémové cestoviny zo špenátových húb s parmezánom podávajte s vločkami červenej čili papričky a podľa chuti ešte parmezánom.

 

               Prajeme dobrú chuť!